Un curcubeu de Civic-uri

La început, a fost dorința de a avea un automobil Honda. Apoi, drumul până la showroom, alegerea modelului preferat, așteptarea cea mai grea și… momentul unic: să devii proprietar de Civic. Numai cine îl deține poate spune ce sentiment îți oferă… Se diferențiază de orice caroserie pe patru roți, iar reacțiile stârnite în trafic pot confirma lucrul acesta.

Au urmat un grup pe Facebook, câteva discuții, întâlniri săptămânale în București. Iar o primă excursie a fost organizată weekend-ul trecut. Bogdan Constantin, colegul nostru de la Asko, a venit cu ideea ca mai mulți proprietari de Civic să se adune, să schimbe impresii, să se plimbe și… să parcheze împreună. Ideea a fost pe placul lor, deci s-a trecut de la vorbe, la fapte.

Unde-s mulți, și faima crește

Așa că duminică, în zorii zilei, câțiva dintre ei s-au întâlnit la Academie, dar nu pentru schimbul de impresii săptămânal, ci pentru a porni spre munte. Prima oprire mai lungă? Cota 1400, unde a avut loc botezul: pentru a marca momentul cum se cuvine, toate mașinile din gașcă au primit stickere personalizate cu Honda Civic X București. La Plaiul Foii, a urmat o ședință foto cu toate surorile aliniate.

There is nothing to show here!
Slider with alias aug-18-articol-civic not found.

Motoarele au pornit din nou și plimbarea a fost acompaniată de claxoanele celorlalți participanți în trafic, iar pe stradă lumea se întorcea să vadă Civic-urile în coloană. Era simplu de citit pe privirile lor efectul Wow! pe care-l lasă Civic după ce trece. Următoarea oprire a fost la Rucăr, pentru masă. Printre plăcerile culinare, s-au strecurat discuții serioase despre motoare, satisfacție garantată, plăcerea de a conduce, service, tehnologie și aplicații. Dacă cineva ar fi contorizat fiecare cuvânt rostit, Civic ar fi ieșit detașat pe primul loc.

Și cum ce e frumos trece repede, excursia a ajuns la punctul cel mai puțin așteptat mereu: întoarcerea. Dar drumul spre București a fost parcurs pe alt traseu, respectiv Culoarul Rucăr-Bran- A1.

Civic-ul condus de noi, versiunea 1.0 M/T Elegance, a consumat în jur de 6.8 litri/100 km. S-a comportat ireproșabil, ieșind în evidență datorită ținutei de drum fantastice și accelerației liniare, pe care nu le-ai fi intuit la un autoturism propulsat de un motor de 1.000 cmc. Depășirile au fost efectuate în siguranță, iar plăcerea de a conduce, infinită.

Data viitoare, sperăm că acest curcubeu de Civic-uri va fi și mai vizibil, că familia va crește și gașca va avea întâlniri din ce în ce mai dese. Pentru că toți cei care iubim Civic-ul avem câteva lucruri în comun: iubim sentimentul de sportivitate, căutăm poziția perfectă la volan și ne bucurăm să ne împărtășim etuziasmul celor pentru care Civic înseamnă mai mult decât un automobil.

Mulțumim comunității Honda Civic X București pentru fotografii, implicare și promptitudine! Grupul a fost fondat de Răzvan Moldoveanu și Bogdan Crișan. Le-a venit ideea de a fonda acest grup într-o seară în care s-au întâlnit la semafor și au decis să se oprească în Piața Constituției, unde au povestit despre mașini.

Abia așteptăm noua ieșire! 🙂

2 Comments

  • Asko| August 30, 2018 at 11:02 am

    Salut. Nu am postat niciun film, la care faci referire?

  • incester| August 29, 2018 at 7:21 pm

    Ideea este bună, dar filmul un eșec.

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top